lauantai 20. elokuuta 2016

Tauon paikka

Nyt tuntuu siltä, että parantumaton sairauteni on sellaisessa vaiheessa, että joko pidän tauon blogin päivittämisessä tai sitten lopetan tämän kokonaan. En jaksa neuloa, en tehdä puutarhatöitä enkä mitään muutakaan mistä voisin teille kirjoittaa.

Lämmin kiitos teille muutamalle uskolliselle, jotka jaksatte kommetoida postauksiani. Ehkä saan aikaiseksi lukea teidän blogejanne, ehkä en.

tiistai 16. elokuuta 2016

Jaywalker Toe Up



Pähkäilin pitkään minkälaiset sukat tekisin Schachenmayrin Cotton Pairfect -puuvillasukkalangasta. Jokusen ei-tästä-tule-hyvä -aloituksen jälkeen tein tutut Jaywalkerit - toki kärjestä aloitettuna. Jouduin jonkin verran temppuilemaan pätkävärjätyn langan kanssa, että sain tehtyä yksivärisen kantapään. Niinpä minulla onkin jäljellä jokseenkin pätkitty kerä. Pitänee joskus ostaa toinen kerä ja yrittää yhdistää niistä jonkinlaiset sukat. Jos vaikka löytäisi vähemmän pliisua väriä, että saisi edes vähän enemmän minunnäköiseni sukat. Lanka on kuitenkin tosi kivan tuntuista, joten käyttöön nämäkin sukat tulevat. Eihän sitä kukaan näe minkäväriset sukat vaelluskengissäni ovat :)


 
 
 
 

Silmukoita on varvasosassa 26 päällä ja 24 pohjassa, varressa 26+26 s.  Puikot 2,5 mm pyöröt ja langanmenekki 40 g.



Neuleiden valmistuminen hidastuu huomattavasti, kun paluu töihin on taas koittanut. Suunnittelin edellisessä postauksessa meneväni syksyllä ompelukurssille, mutta kuinka ollakaan ilmoittauduin yhden viikonlopun hopeasormus-kurssille! Joten perästä kuuluu - tai sitten ei ;)


 

maanantai 8. elokuuta 2016

Hippimekko



...totesi Esikoinen ja lähti etsimään hippiäidilleen myynnissä olevia 70-luvun Volkswagen-pakettiautoja. Lupasi vielä maalata autoon kukkia :D



Myönnän etten ehkä pukisi tätä päälleni johtokunnan kokoukseen, mutta arkimekkona tämä käy. Tosin materiaali on viskoosia, joten pitää ensin  testata ihan kotioloissa onko mekko kovin hiostava.



Malli on sama kuin aiemmin esittelemässäni pellavatunikassa (Suuri Käsityö 5-6/16). Olen viime aikoina innostunut ompelemisesta, mikä oli minulle ehdoton no-no vielä vähän aikaa sitten. Onnistuin jopa tekemään pellavahousut, joihin tuli taskut sivusaumaan ja suunnittelen vakavasti meneväni taas syksyllä ompelukurssille. Jospa oppisin ompelemaan vetoketjun, napinlävet, vuorin... No, tuossa on kyllä haastetta usemalle vuodelle ;)


 

perjantai 5. elokuuta 2016

Papyrifera

Ohje on Gisela Freyerin Papyrifera, joka löytyy Ravelrysta ilmaiseksi. Neuloin sen version, jossa on helmiä (onko kellekään yllätys!). Lanka on Dutch Knitting Desing Vergeet Mij Nietje, pitsivahvuista silkkilankaa, puikot 3 mm Knit Pro Symponie pyöröt ja langanmenekki huimat 45 g.


Huivista tuli melko pieni: 75 x 150 cm. Helmetkin ovat pieniä ja läpinäkyviä, mutta kiiltelevät kivasti auringonvalossa.