maanantai 31. joulukuuta 2012

Vuoden viimeiset

Loman aikana sain valmiiksi vielä kahdet jämälankasukat. Näiden myötä pääsin eroon monesta pienestä Maija- ja Nalle -nyssykästä.




Nämä sukat minun piti antaa hyväntekeväisyyteen, mutta vasta kuvatessani sukkia ulkona huomasin, että olen käyttänyt kahta eri oranssia lankaa sekaisin sukan kärjessä. Keinovalossa oranssi näytti ihan samalta :/ Sukat jäävätkin itselleni ja käyvät hyvin koti- ja ulkoilusukiksi.


Tästä kuvasta värieron huomaa vielä paremmin.


Yhdet kämmekkäät valmistunevat vielä tämän vuoden puolella, mutta tuskin "valoisaan" aikaan, joten niiden esittely jää ensi vuoden puolelle.

Yhteensä olen vuoden aikana neulonut, virkannut tai neulannut
- 16 sukat
- 6 tossut
- 5 neulotut käsineet
- 8 neulakintaat
- 7 päähinettä
- 2 kaulahuivia
- 4 pitsihuivia
- 2 paitaa
- 3 takkia
- 1 torkkupeitto
- 1 pannumyssy
- 6 tiskirättiä

Lankaa olen käyttänyt tai antanut pois 9223 g ja olen ostanut tai saanut 8427 g. Varastossani on 8165 g lankaa, joka nykyisellä tahdilla riittäisi alle vuodeksi. Erityisen tyytyväinen olen siihen, ettei minulla ole enää mitään lankaa jolle en keksisi käyttöä. Lahjoitin syksyllä kuopuksen koululle viimeisetkin kummalliset heräteostoslangat. Lisäksi jämäkerämääräni on vähentynyt huomattavasti. Vuosi sitten minulla oli excelissä 130 riviä lankoja, tänään vain 71 riviä. Lankalaadut/-värit ovat vähentyneet lähes puoleen.

Lanka-alennusmyyntejä odotellen toivotan

Hyvää uutta vuotta!

lauantai 29. joulukuuta 2012

Alpakka lämmittää

Kävin syksyllä Neuleharppujen kanssa Ali-Ollin alpakkatilalla ja ostin muutaman kerän perulaista La-Alpaca -lankaa. Harmillisesti tilan omaa lankaa ei ollut sillä hetkellä myynnissä.


Harkitsin pitkään eri värisävyjen välillä ennen kuin päädyin tähän siniharmaaseen. Pelkäsin että lanka olisi minulle liian sinistä ja olen vieläkin vähän epävarma värin sopivuudesta minulle.


Pipo on tehty 2,25 mm puikoilla raidoittaen 6 krs nurjaa ja 5 krs oikeaa. Reunus on kaksinkertainen, että pipo pysyisi hyvin päässä ja lämmittäisi korvia. Pipoon meni 80 g lankaa. (Itselle muistiin, että reunus on tehty 2 mm puikoilla 110 s ja muu osa 2,25 puikoilla 120 s.)


Pipoa tehdessäni huomasin, että lanka on melko "karvaista", joten tein siitä pipon kaveriksi ihan perussormikkaat. Näissä on käytetty 2,25 mm puikkoja ja 48 s on vähän liikaa minun käteeni. Resori on tehty 1 kiertäen oikein, 1 nurin. Sormikkaisiin meni 65 g lankaa, joten sitä jäi vielä kämmeikkäiden verran.


Kokeilin näissä intialaista peukalokiilaa, joka istuu hyvin käteen mutta ei minusta ole kovin kaunis.

keskiviikko 26. joulukuuta 2012

Lahjoja

Esikoinen täyttää tänään 14 vuotta ja tein hänelle lahjaksi torkkupeiton. Toki hän saa myös toivomiaan asioita kuten avokypärän ja kesämakuupussin ;)




Peitto on n. metrin kanttiinsa ja siihen meni reilu kilo 7 veljestä -lankaa. Virkkasin isoäidinneliöitä sekä yksivärisistä että Polkka-langoista 4,5 mm koukulla ja yhdistin palat luonnonvalkoisella langalla.

Osallistuin Ravelryn Kahelit-ryhmässä leppoisaan joulunodotusvaihtoon ja sain mieleiseni paketin, joka sisälsi teetä ja lankaa :)



Suklaa on jo mennyt parempiin suihin, mutta teetä on vielä jäljellä. Tänä jouluna onkin tullut juotua, sillä sain kolmea erilaista teetä lahjaksi ja niistä kaksi minulle ennestään tuntemattomia. Paketissa ollut Step on tuttuakin tutumpaa ja hyväksi havaittua lankaa. Taidan käydä katsomassa löytyykö lähilankakaupoista samaa sävyä ja värierää, että saisin langasta itselleni paidan. Ostin kivan paitaohjeen, mutta huomasin ettei minulla olekaan siihen sopivaa lankaa ja Stepin tiheys sopisi ohjeeseen oikein hyvin.

Itse lähetin sitä sun tätä parini toivomaa pikkutavaraa (mm. pyöröpuikon kaapelin ja heijastimen), pari vyyhtiä lankaa ja tietysti neulakintaat.


Luonnossa nämä ovat ihan kivat, mutta migreenistä kärsivien ei kannattane katsoa kuvaa kovin pitkään ;)



Mukavaa joulun jatkoa kaikille. Minä lähden tästä kohta lumitöihin. Niitä onkin saanut tehdä ihan riittävästi. Mutta en valita: minusta lumi kuuluu talveen kuten helle kesään :) Minun käsipelillä tekemäni lumityöt menevät kyllä ihan huvittelun ja kuntoilun piikkiin, koska mies osti lumilingon, jolla ne varsinaiset lumityöt tehdään.


torstai 6. joulukuuta 2012

Lisää neulakintaita

Neulakintaita on taas syntynyt lisää enkä malta olla esittelemättä niitä teillekin ;) Neulakintaat ovat mitä oivallisin matka- ja kokouskäsityö: ei vaadi paljon tilaa eikä ohjetta.


Nämä on tehty Austermann Creative & Filz -langasta josta olen tehnyt jo useammat kintaat. Näiden uskoisin sopivan miehelleni, mutta en ole viitsinyt sovituttaa kun saattavat löytää tiensä pukinkontiin.



Näissä on lankana paksumpi G-B Wolle Filz-it. Alunperin suunnittelin antavani nämä joululahjaksi, mutta peukalot epäonnistuivat pahemman kerran. Niinpä ne sai työkaverini joka on ihaillut neulakintaitani. Hänelle kehtasin antaa vähän epäonnistuneemmatkin. Joululahjakintaatkin ovat jo valmistuneet, mutta ne esittelen vasta kun ovat saajallaan.

Yöllä on näemmä satanut vähän lunta ja täytynee lähteä lumitöihin, että pääsemme reissuun. Vai pitäisiköhän ruveta kolistelemaan, että miesväki heräisi ja saisin apua lumenluontiin :D Tarkoitus on käydä veljeni perheen kanssa syömässä Turussa ja samalla vaihtaa joululahjat. Toivotaan ettei tule oikein kovaa lumisadetta ja huonoa ajokeliä.

Hyvää itsenäisyyspäivää kaikille :)

sunnuntai 2. joulukuuta 2012

Lunta tulvillaan


Marraskuun jatkuva vesisade vaihtui viimeisenä päivänä oikein kunnon lumipyryksi ja joulukuun ensimmäinen aamu valkeni lumisena. Koko perhe pääsi lumitöihin ja kevyttä puuterilunta olikin mukava lapioida. Lumi tuli kovan tuulen kera ja se oli kinostunut voimakkaasti. Meidän pihallamme on reilu kerros lunta mutta toisin paikoin maa oli aivan paljas.


Lunta oli tullut perjantaipäivän aikana niin paljon, että pitkäjalkainenkin koira upposi hankeen.


Grislillä ja kuopuksella riitti virtaa vielä lumitöiden jälkeenkin.


Järvellä oli ohut jääkerros, jonka päällä oli aavistus lunta. Jäälle ei kyllä ole vielä vähään aikaan menemistä ja toivottavasti myös pilkkijät malttavat pysyä toistaiseksi rannalla.


Aurinko näyttäytyi juuri ennen laskemistaan ja punasi taivaan kauniisti. Marraskuun harmaudessa ei tullut juurikaan liikuttua kameran kanssa, mutta luminen maisema innosti heti kuvaamaan. Kuvien laadusta huomaa kyllä, ettei kameraa ole tullut käytettyä kovin ahkerasti. Valotus on ihan pielessä, mutta haluan kuitenkin jakaa nämä talven ensitunnelmat kanssanne.




Vaikka ihmiset ja Grisli ulkoilivatkin ahkerasti, kissat päättivät pysyä tiukasti sisällä. Käytyään pari kertaa ulko-ovella Asterix meni kuivausrumpuun. Siellä ei ole ainakaan märkää ja kylmää :D

Oikein hyvää joulukuun alkua kaikille täällä piipahtaville.